Hundepude

Hvilken hundepude drømmer din hund om?

Af Finn Bennetsen – Hundeejer, produkttester og skribent.

Bedste hundepude

Din bedste ven har behov for at hvile og sove meget mere, end du selv har. Præcis som en god seng har stor betydning for din søvn, vil din hund også have bedst af en god og ergonomisk soveplads. Det sikrer, at hunden kan ligge behageligt, så den kan slappe af og lade op til leg og gode gåture.

Hvis du skal bruge en komfortabel hundepude til din firbenede ven, har vi beskrevet en række af de bedste. Du kan her læse meget mere om hvordan du finder den bedste hundepude til din hund.

Indholdsfortegnelse

Det skal du tænke på, når du køber en hundepude

Der er flere forskellige typer af hundepuder på markedet, hvor du både kan få en firkantet og en rund hundepude. Det er også meget moderne med de fikse donut hundepuder, der er meget populær med det bløde betræk – både blandt mennesker og dyr.

Det er dog ikke designet, der alene skal afgøre, hvilken pude der er bedst for din hund. Inden du klikker en hundepude hjem, skal du overveje følgende ting:

Størrelse

Det vigtigste er, at din hund kan ligge behageligt på hundepuden, og at den passer i størrelsen. Puden skal være så stor, at din hund uden problemer kan strække sig i fuld længde og stadig have optimal støtte.

De mindre hunde er lettere at finde puder til, men det kan være lidt svært med de store racer. Har du en stor hund, er det vigtigt, at din hund kan komme til at ligge ordentligt.
Der er mange forskellige hundekurve og -puder på markedet, der er lavet i større størrelser, så du kan få den rigtige størrelse hundepude til stor hund. En hundepude XXL sikrer, at hunden kan brede sig og strække sig, mens den stadig ligger komfortabelt.

Du kan også vælge en hundepude stor, hvis du har flere hunde, der gerne deler soveplads.

Fyld

Du kan få puder med forskelligt fyld, og der kan være fordele ved at kigge efter bestemte typer.

Har du en ældre hund med slidgigt eller andre skavanker, kan puden gøre underværker, hvis den er ergonomisk og trykaflaster kroppen. Du kan blandt andet vælge en udgave med memory-skum, som du kender det fra din egen seng.

Med god og trykaflastende fyld, sørger du for, at hunden kan sove og slappe af uden smerter. Derfor bør du gå med en pude, der har et fyld, der passer til hundens behov.

Betræk

Betrækket på puden må gerne være hårdført og nemt at holde rent. Et hårdført betræk sikrer, at der ikke hurtigt bliver slidt hul ind til fyldet, hvis hunden sætter poter og negle mod det, når den strækker sig.

Et vaskbart betræk er en smart ting, hvis du gerne vil holde hundesengen så ren og hygiejnisk som muligt. Du kan nemt tage det af, hvis der er kommet mudder eller skidt på, så du kan få det vasket.

Her kan du overveje en hundepude

En hundepude er praktisk og nødvendig, når din hund skal have et behageligt sted at ligge. En hund kan godt finde på at lægge sig på gulvet eller et gulvtæppe, men den bør have en fast plads, hvor den kan trække sig og få ro.

Der er flere steder, hvor du med fordel kan investere i en pude til din hund, så den altid kan hvile sig, når det er tiltrængt.

Hundepude til bil

Når I er ude at køre en tur, er det en god ide, at hunden har en fast plads. Den skal ikke kunne genere dig, mens du kører, og med en hundepude er der altid et behageligt sted for den at ligge.

Du kan nemt tage en pude med dig, når I skal ud i bilen, og den kan også komme med ind, hvis I skal besøge familie eller venner. Når hunden har sin velkendte pude, kan den lettere falde til ro i fremmede hjem.

Hundepude til hundebur

Bruger du et hundebur, bør du sørge for, at bunden er komfortabel at ligge på for hunden. En pude er et godt valg fremfor eksempelvis et tæppe, fordi der er mere støtte i pudens fyld. Det sørger for, at hundens krop bliver trykaflastet, når den tager sig en lur i bunden af buret.

Hundepude til hundekurv

Mange har en hundekurv i hjemmet, hvor hunden kan trække sig og få ro. Der findes både kurve med madras integreret, men du kan også få modeller i fletværk uden en pude.

Har du en hundekurv uden en god pude, kan du selv vælge en pude, der passer til både kurv og hund. Puden skal både matche størrelsen på kurven, så den hverken er for lille eller for stor, men materialer kan også have stor betydning. Har du en ældre hund eller en hund med særlige problemer, skal du sørge for, at kurven er blød og komfortabel.

Hundepude til udendørsbrug

Din hund vil ofte nyde de solrige dage ved at tage en lur udenfor. Vil du sikre, at din hund har et godt sted at slikke sol, kan du få puder til udendørsbrug.

En hundepude til udendørsbrug vil have et kraftigt og vandafvisende betræk, så den kan tåle at ligge udenfor i det danske vejr. Du kan derfor lade den være udenfor, selvom der kommer en byge.

Sådan holder du hundens soveplads ren

Hvis du ikke sørger for, at din hunds soveplads er ren, vil den med tiden blive uhygiejnisk og komme til at lugte. Hunden vil slæbe både jord, skidt og snavs med sig på poter og i pelsen, så derfor vil en soveplads med tiden trænge til en rengøring. Derfor skal du sikre dig, at du regelmæssigt får gjort rent i og omkring hundens seng, så det er et roligt og behageligt sted for din hund at falde til ro.

Hvis du skal gøre det nemt at holde din hundekurv, puder og tæpper rene, er det en fordel, at de kan gå i vaskemaskinen. En hundepude med vaskbart betræk er en smart løsning, hvor du nemt og enkelt kan fjerne og vaske betrækket, når det er nødvendigt. Du kan også få en vaskbar hundepude, hvor hele puden kan få en grundig vask.

Hundepude eller hundekurv?

Du behøver i princippet ikke vælge mellem en hundekurv eller -pude, og det er i virkeligheden op til dig, hvad du både synes er mest praktisk, pænest og giver bedst mening for dig og din bedste ven.

Hundekurven er for mange det første, der bliver købt, når der kommer et nyt familiemedlem. Du kan både få kurve, der kommer med en matchende pude, men du kan også selv tilkøbe en bedre og mere støttende pude til kurven.

Det er dog en fordel, at hunden har flere steder, hvor den kan få ro, når den vil slappe af. Derfor kan du både have en kurv og puder rundt om i hjemmet, så der altid er et stille sted at slappe af når din bedste ven vil hvile sig eller få nogle timer på øjet.

FAQ

Hvad er en hundepude?

En hundepude er en pude, der er lavet særligt til din bedste ven. Den er lavet i hårdføre materialer og med fyld, der gør, at hunden får den rette støtte, når den hviler eller sover.

Du kan både bruge puden i bilen, udenfor eller i hundekurven for ekstra komfort. Den er også nem at tage med på farten, hvis I skal have hunden med og måske overnatte et andet sted end hjemme.

Hvor meget har min hund brug for at sove?

En hund har i gennemsnit brug for at sove mellem 13 og 14 timer af døgnet, men det afhænger både af alder, temperament og race. Der er derfor stor forskel på, hvor meget netop din hund har brug for at sove.

Derudover vil hunden også have behov for at kunne trække sig og hvile i løbet af dagen. Derfor skal den have adgang til en behagelig hvile- og soveplads.

Hvordan vælger jeg den bedste hundepude?

Den bedste hundepude passer til størrelsen på din hund og giver god ergonomisk støtte. En stor hund skal også bruge en stor pude, så den kan ligge behageligt.

Har du en hund med særlige behov, kan det være en god ide at overveje fyldet. Det skal både være trykaflastende og give en god støtte til hundens krop.

Facebook
Email
Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *