Hundetaske

Vælg den rigtige hundetaske til din hund

Af Finn Bennetsen – Hundeejer, produkttester og skribent.

Hundetaske

En hundetaske er ikke blot et smart tilbehør – men også en nødvendighed, hvis du skal rejse med din firbenede ven i tog, busser og fly. Måske planlægger I sammen at tage et smut til stranden? Eller måske skal I ud på den lokale agilitybane?

Medbringer du din mindre hund i en hundetaske, kan du som regel tage den med gratis i de offentlige transportmidler. Samtidig bliver hundetasken et godt værn mod høje lyde og de mange medpassagerer. Den kan sågar blive en hyggeseng, både når I er på farten, og når I kommer hjem i de vante rammer.

Det er derfor særligt vigtigt at finde en hundetaske, hvor dit elskede kæledyr kan føle sig tryg – og som passer til både dine og hundens behov. Vi har fundet de bedste hundetasker og anmeldt dem, så du på minutter kan få et overblik over de bedste hundetasker.

Indholdsfortegnelse

Markedets bedste hundetasker

Du vil snart opdage, at hundetasker fås i mange forskelligartede designs. På dagens marked kan du finde alt fra hundetasker, der fungerer som rygsække, mens andre er med bærehanke.

Der kan også være stor forskel på, hvilken type formål de enkelte hundetasker passer til. Du skal derfor altid spørge dig selv, hvordan du ønsker at bruge din hundetaske. Skal den være godkendt til flyrejser? Skal den blot bruges som en regulær ”bæretaske”? Eller skal den fungere som et egentlig alternativ til et transportbur?

Du vælger den bedste hundetaske ved først og fremmest at tage højde for anvendelsen, men størrelsen spiller naturligvis også en vigtig rolle af hensyn til hundens velbefindende. Du skal vælge den størrelse, der gør, at din hund har mulighed for at krybe sig sammen, men også vende sig.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en hundetaske

Her får du en gennemgang af, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du køber en hundetaske:

 • Størrelse: De forskellige hundetasker bliver klassificeret i forskellige størrelsesintervaller som S, M og L, og gerne efterfulgt af specifikke mål. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du måler din hund på den korrekte måde.
  Vær også OBS på, hvor mange kg den enkelte taske er klassificeret til. Er det f.eks. en hundetaske 10 kg eller hundetaske 8 kg, der passer til dine behov?

 • Materiale: De fleste hundetasker er fremstillet af materialer som nylon og PU-læder, der er både rengøringsvenlige og yderst holdbare. Det er derfor en god idé at gå efter denne type materialer, der er nemme at tørre af.
  Flere hundetasker er også med foring i form af pelsindlæg, mens andre har ventilerende sider. I de varme sommermåneder skal du altid sørge for, at der bliver skabt et optimalt klima inde i hundetasken, så hunden føler sig veltilpas.

 • Formål: Spørg dig selv, hvad du søger. Skal det være en hundetaske til bilen? En hundetaske til fly? Eller en hundetaske til cykel? Hundetasker fås i en lang række forskellige designs til de respektive anvendelser.

Størrelse på hundetasker

Det er altafgørende, at du finder den rigtige størrelse hundetaske. Det kan være lidt af en balancegang, da du både skal have en hundetaske med god bevægelighed, hvor hunden kan dreje sig rundt, samt en, hvor hunden ikke rutsjer rundt under transporten, ganske enkelt fordi tasken er alt for stor.

Når du kigger på de forskellige hundetasker, er de delt op i størrelser som S, M og L. Der er angivet specifikke mål ud for størrelserne, og du skal derfor i gang med at måle din hund. Målene sigter her på hundens ryglængde, og ikke højden.

Sådan måler du din hund:

Vil du have den mest præcise måling, skal du gøre følgende:

 • Find et blødt målebånd.
 • Lad hunden stå op – og altid med et oprejst hoved.
 • Mål hunden fra haleroden og hen til halsen (dér, hvor halsbåndet normalt sidder).
  Lad målebåndet følge hundens konturer – hold det ikke stramt hen over ryggen, da det kan give et mere upræcist mål.


Når du er klar med målet, skal du tjekke størrelsestabellen hos den enkelte producent. Vælg her den størrelse, der passer bedst til din hund. Ligger du mellem to størrelser, så gå som udgangspunkt efter den største.

Langt de fleste er på jagt efter en hundetaske til små hunde, men du kan også finde hundetasker til de lidt større racer. Så vær ekstra opmærksom på vægtklassificeringen, så bærehankene eller din hundetaske rygsæk f.eks. kan klare belastningen.

Hvorfor er en hundetaske et vigtigt tilbehør?

Måske ville du allerhelst sidde med hunden på skødet, når du kører i den lokale bus. Det går ikke. De fleste trafikselskaber kræver, at du medbringer din hund i en hundetaske. Er det tilfældet, vil du som regel kunne medbringe den gratis. Det samme gælder i fly, hvor du kan medbringe din hund som ”håndbagage” i en taske, der kan være under sædet. Den typiske vægtbegrænsning er 8 kg.

En hundetaske er for mange hundeejere kort og godt en nødvendighed, hvis hunden skal med på tur – hvad enten det foregår på cykel, i bil, tog eller fly. De fleste hundetasker er derfor også designet specifikt til transportbrug og bliver også omtalt som transporttasker.

Herhjemme er der ingen faste regler for transport af kæledyr i bilen. De må blot ikke være til gene for bilens fører eller passagererne. Det kan dog være en god idé at tage et par ekstra sikkerhedsforanstaltninger, så du både beskytter hunden og dig selv bedst muligt og spænder hundetasken fast under kørslen. Du ved aldrig, hvornår du pludselig må bremse hårdt op, eller hvornår der kommer en høj lyd, der gør hunden bange og urolig; en taske eller alternativt et bur kan værne den mod at blive ekstra skræmt.

Du kan også finde hundetasker, der spiller mere på det lækre design og bedst af alt kan betegnes som ”smarte cafétasker”, hvor Fido flittigt kan følge med, når du og veninderne vender verdenssituationen over en kop kaffe.

Alt i alt er en hundetaske et vigtigt tilbehør, hvis du gerne vil have din hund med på farten.

Sådan vænner du din hund til hundetaske

Hunde er vidt forskellige af natur, og nogle kræver mere tilvænning end andre. Du skal således ikke regne med, at din firbenede ben hopper op i hundetasken og kaster al sin kærlighed på den. Det kan sagtens kræve en del tilvænning – og smarte tricks.

Hvis du har mulighed for det, så luk tasken op på alle leder og kanter, og lad hunden selv snuse til den hjemme i hjemmet. Det bedste er, hvis du kan få hunden til at sove i tasken, så den får alle de velkendte dufte. Læg eventuelt et tæppe i tasken, som hunden allerede er tryg ved.

Du kan også forsøge at lege med hunden, så den bliver vant til at hoppe ud og ind af tasken. Det hele handler om tryghed – og at overbevise hunden om, at hundetasken er en sikker base.

Når du vælger en hundetaske, bør du også tage højde for, hvor nervøs hunden normalt er ved transport. Har din hund det bedst med at kunne se ud? Eller skal der gerne skærmes mest muligt af under kørslen?

FAQ

Har hunde brug for en hundetaske?

Ja, hvis du planlægger at tage din hund med i offentlige transportmidler. Her er det ofte et krav, at hunden skal medbringes i en hundetaske. Vær OBS på, at du i fly skal følge flyselskabets specifikke regler for hunde i kabinen samt medbringe en hundetaske godkendt til fly.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse på min hundetaske?

Mål hunden fra haleroden og hen til halsen (dér, hvor halsbåndet normalt sidder) med et blødt målebånd. Herefter kan du tjekke producentens specifikke størrelsestabel for de enkelte hundetasker, der som regel er angivet i S, M og L.

Hvilken type hundetasker findes der?

Hundetasker fås både som rygsækmodeller og med bærehanke. Flere af hundetaskerne er desuden designet til specifikke transportformer.

Facebook
Email
Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *