Redningsvest til hunde

Hvad skal du være opmærksom på og kigge efter?

Af Finn Bennetsen – Hundeejer, produkttester og skribent.

Hunderedningsvest

Redningsvest til hunde – jamen kan den ikke svømme?
Jo det kan den, men vil du have din hund med ud på vandet, bør du have en redningsvest til hunden. Den kan nemlig beskytte din hundeven i tilfælde af farlige situationer og uheld.
Det er en god ide at huske redningsvesten, hvis I skal ud på en båd, men også hvis I går en tur langs strandkanten, på havnefronten eller skal svømme sammen i en pool. Med hunderedningsvesten er du sikker på, at din bedste ven har optimal opdrift, hvis hunden falder i vandet eller selv springer i.

Vi har skrevet denne artikel, hvor du kan læse om, hvad du skal kigge efter, når du skal ud og investere i en hunderedningsvest. 

Indholdsfortegnelse

Bedste redningsvest til hunde

Hunde er dygtige til at svømme fra naturens side, men derfor er der stadig mange gode grunde til, at du bør huske en redningsvest til hunde. Der er ingen lovkrav til, at din hund skal bære redningsvest, når I er på vandet. Men hunden er ofte en stor del af familien, og derfor bør du også sikre din bedste ven med en redningsvest.
Den bedste redningsvest til hunde sidder komfortabelt på hunden, så den kan bevæge sig frit. Samtidigt skal vesten have den rette opdrift, så hunden let kan holde sig flydende.
Opdriften er det afgørende punkt, når du skal finde en redningsvest til hunde. Det er opdriften, der hjælper hunden med at ligge vandret i vandet.
Opdrift bliver ofte beskrevet i pund, og jo højere et tal, jo bedre opdrift har vesten. Du bør vælge en redningsvest til hunde, der i pund er på 10 til 20% af hundens vægt. Som eksempel skal en hund på 10 kg gerne have en redningsvest med en opdrift på 1 til 2 kg.

Det skal du være opmærksom på, når du køber en redningsvest

Her får du en gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en hunderedningsvest:

  • Størrelse: Du kan få redningsveste til hunde i flere forskellige størrelser. Det er vigtigt, at du måler og vejer din hund, så du er sikker på, at du får den rigtige størrelse i forhold til størrelsesguiden. Vi har lavet en grundig guide længere nede, som forklarer, hvordan du udvælger den rigtige størrelse.
  • Pasform: Redningsvesten skal sidde behageligt og sikkert, og den må hverken være for løs eller for stram. Det er en god ide, hvis du vælger en redningsvest til hunde med justerbare stropper. Så kan du indstille stropperne for en optimal pasform.
  • Materiale: De fleste redningsveste er lavet i enten et nylonmateriale eller neopren. Neopren er behageligt og tilpasser sig let til kroppen, og det er også let isolerende. Nylon tørrer hurtigt og er slidstærkt. Overvej, hvad der vil være mest fordelagtigt for din hund.
  • Ekstra detaljer: Du kan også tjekke, om der er ekstra detaljer som reflekser, ringe til snor eller håndtag integreret i designet af redningsvesten. Et håndtag kan være praktisk, hvis du vil have mulighed for at gribe fat i din hund, hvis den er på vej væk. En ring til snor er også praktisk, hvis du vil holde styr på hunden i vandet.

Størrelse på redningsvest til hunden

Det er afgørende, at du får den rigtige størrelse redningsvest til hunde. Den skal sidde komfortabelt omkring hundens krop, så der er fri bevægelighed. Er den for løs, risikerer du at vesten falder af, når hunden svømmer.

Du måler din hund på følgende måde, når du skal have en redningsvest til hund:

  • Brug et fleksibelt målebånd, der kan følge hundens krop.
  • Start ved bunden af hundens nakke og mål ned til haleroden. Det er hundens længde.
  • Bagefter skal du måle hunden omkring den bredeste del af brystet for at få omkredsen.

Når du har styr på hundens mål, skal du også veje den. Du kan både få hunden vejet ved dyrlægen, eller selv veje hunden derhjemme på badevægten.

Skal du veje en mindre hund, kan du først veje dig selv og bagefter veje dig med hunden i armene. Du trækker din egen vægt fra den fælles vægt, og du har det præcise antal kilo, din hund vejer.
Konsulter størrelsestabellerne for de forskellige redningsveste til hunde, som du har udvalgt. Vælg den udgave, der bedst matcher både mål og vægt på din hund. Er der ikke en redningsvest til hunde, der prævist passer din hund, bør du vælge størrelsen større og ikke mindre.

Hvorfor er en redningsvest til hunden vigtig?

En redningsvest kan redde både menneske- og dyreliv, hvis der skulle ske et uheld. Redningsvesten sikrer opdrift, så kroppen holdes oppe ved overfladen – også selvom hunden ikke længere har kræfter til at svømme. En redningsvest til hunde har ofte ekstra stropper eller håndtag, der gør det nemt at bjerge hunden, hvis den skal hurtigt ombord.

Præcis som med mennesker vil der være forskel på, hvor godt nogle hunde svømmer i forhold til andre. Hvis din hund bruger forbenene mest, vil de ligge mere lodret i vandet, og hunden skal bruge ekstra kræfter på at holde sig oppe. Redningsvesten vil hjælpe hunden med at ligge mere vandret, så kræfterne ikke er hurtigt brugt.

Redningsvest til små hunde
Til de små hunde er det en god ide, at du husker redningsveste til hunde, både når I er på tur på vandet, men også hvis I opholder jer i pools. De mindre hunde kan hurtigere blive trætte af at svømme rundt, og de kan have sværere ved selv at komme op af et badebassin eller en pool.
Hvis du sikrer din bedste ven med en redningsvest til små hunde, kan du være tryg ved, at din hund ikke udmatter sig selv for hurtigt.

Redningsvest til store hunde
Også store hunde bør have en redningsvest på, når I er ved eller på vandet. Selvom din hund er en dygtig svømmer, kan det være en god ide med en redningsvest. Hvis din hund har en lav fedtprocent, kan de få svært ved at holde gejsten i koldt vand. Det gælder også for hvalpe og ældre hunde, der hurtigere mister kræfterne, når de leger og svømmer.

Hunderedningsvesten skal kunne ses i vandet

Du gør dig selv en tjeneste, hvis du vælger en redningsvest til hunde med klare og iøjnefaldende farver. Det gør hunden meget lettere at få øje på i vandet, når du skal lokalisere den – om det er på en almindelig svømmetur eller i tilfælde af uheld.
Det er op til dig at vælge hvilken farve, det skal være, men det bør være en klar og kraftig nuance. På den måde har du nemt ved at finde din hund, når det er nødvendigt.

Redningsvest med refleks
Hvis du tager hunden med ud på vandet ved aftenstid eller om natten, bør du være ekstra opmærksom på at vælge en redningsvest til hunde med reflekser. Reflekserne sikrer, at din hund er let at lokalisere, selv hvis det er helt mørkt.

Sådan vænner du din hund til redningsvest

Det er afgørende, at din hund bliver komfortabel med redningsvesten på, før du drager ud på vandeventyr. Nogle hunde er mere uvillige til at bære redningsvest end andre, men de fleste hunde vil kunne vænne sig til redningsvesten med lidt træning.
Du bør starte med at introducere hunden til redningsvesten ved at lade hunden snuse til den.

Hunden skal være afslappet og godt tilpas, før du forsøger at give den redningsvesten på. Start med meget korte tidsintervaller, hvor hunden har vesten på. Husk at rose med positive ord og godbidder, så hunden forbinder tiden med redningsvest på med glæde og belønninger.

Langsomt kan du øge den tid, som hunden har vesten på, indtil den er helt komfortabel med den på. Det kan være nødvendigt at væbne sig med tålmodighed, men de fleste hunde vil vænne sig til vesten med tiden.

FAQ

Har hunde brug for en redningsvest?

Der er ikke lovkrav til, at hunde skal bære redningsvest, når de er med på båden. Selvom hunde ofte er gode svømmere, kan redningsvesten redde hundens liv, hvis der skulle ske et uheld. Den vil også hjælpe hunden med at holde sig flydende, når I svømmer eller bader.

Hvordan måler jeg min hund til en redningsvest?

Når du skal måle din hund til en redningsvest, skal du både bruge omkredsen på brystet og længden fra nakke til halerod. Vej også din hund. Tjek størrelsesguiden til redningsvesten, så du får den udgave, der bedst matcher din hunds størrelse.

Hvordan skal en redningsvest til hunde sidde?

En redningsvest til hunde skal sidde tæt til hundens krop, uden at hunden er besværet i hverken vejrtrækning eller bevægelser. Hunden skal både kunne springe og hoppe med vesten på, så den også kan bevæge sig frit i vandet, men den må ikke kunne falde af.

Facebook
Email
Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *